Regiodag quiltersgilde in Ommen

Regiodag Quiltersgilde in Ommen Overijssel

Artikel 1 van 20 Volgende

HOE ZIET EEN REGIODAG ERUIT? 
(Tekst en foto afkomstig van de website van het quiltersgilde)

In een volle zaal met veel dames en soms een enkele heer ontmoeten mensen elkaar. Er wordt uitgekeken naar deze dag vol gezelligheid. Bij binnenkomst wordt de aanwezigheidslijst afgevinkt en soms nog iets voor de lunch geregeld. Er is altijd een quiltwinkel aanwezig en daar gaat iedereen natuurlijk eerst kijken (en kopen). “Als je er een 1/2 uur van te voren ben, zit de zaal al vol”. Dat zegt wat over de motivatie om te komen.
In de zaal hangen of liggen al wat quilts. De tafeltjes zitten vol met koffiedrinkende en pratende dames.

De regiovertegenwoordigsters openen de dag met een aantal mededelingen over bijvoorbeeld exposities, informatie vanuit het Quiltersgilde en zij verklappen het programma. Het programma is namelijk grotendeels geheim, het is dus altijd een verrassing. Er zit altijd een show and tell in, een lezing en/of een workshop. Een vol programma dus.
Voorbeeld van een lezing : een verhaal van een fysiotherapeut over oefeningen voor de handen, een lezing van bekende quilters over hun werk en manier van werken, een lezing over bijvoorbeeld het tassenmuseum, een show met hoedjes, iedere regio heeft een eigen passend programma bedacht en georganiseerd door de 2 regiovertegenwoordigers met aanvulling van andere mensen uit de regio.

regiodag rivierenland 1

Als workshopje kun je denken aan een klein blok, een andere manier van snijden, een quiltje voor op een dienblaadje, een kerstversiering, een andere manier van schikken van een blok, wat weer nieuwe dimensies geeft.
Hiervoor neemt iedereen dan eigen spelden, naalden, schaar etc mee. Dat wordt altijd vooraf aangegeven. Stof en andere materialen krijg je soms ter plekke. Een cadeautje dus. De regiovertegenwoordigers regelen dit en delen de lesbrieven uit.
Kosten van de dag zijn: € 16.50 voor leden en € 20.00 voor niet-leden.

Klik hier om je aan te melden voor deze inspirerende dag.

Jeanne d'Arc Living Magazine bij ons verkrijgbaar

stofpakket tulpen van stof

Servies 'Marieke' ... bij ons te koop.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10 % korting op uw eerste bestelling.
Aanmelden

Gastenboek

  • 09-03-2019 - Vrijdag voor de 1 keer de winkel bezocht tijdens onze...  lees meer
  • 04-02-2019 - Ik heb de serie Moda Heritage for a Cause al...  lees meer
  • 08-01-2019 - Goeie morgen hen jij het pakketje stof voor de bom...  lees meer
Plaats een bericht

© 2009 - 2019 ♥ Atelier De Lindehof ♥ | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel